Wij helpen organisaties groeien met Apple.
We groeien zelf ook.

Vanaf 1 januari 2023 gaat Macnify verder als Pro Warehouse.

prowarehouse.nl

Een Harde schijf of een Solid State schijf in een Mac?

Laatste paar jaar zal je vast het term “SSD” gehoord hebben. Je leest het wel af en toe op het internet of wanneer je opzoek bent naar een nieuwe computer of laptop. Maar wat is een SSD nou precies? Je zou haast denken dat een SSD gewoon een harde schijf is. Maar integendeel. Er zijn veel verschillen tussen een HDD en SSD over het snelheid, levensduur en de technologie.

Wat zijn nou de verschillen tussen een HDD en SSD?

HDD SSD
+ Meer opslag + Veel sneller
+ Goedkoper + Langere levensduur
– Slomer + Bestaat uit een Chip
– kortere levensduur + Maakt geen geluid
– Mechanische onderdelen (snel kapot) + Schokbestendig
+ Lichter dan HDD
– Duur

 

Waarom een SSD in een Mac?

Een SSD is een tegenwoordige must-have in een computer. Een SSD kan een super upgrade zijn voor je oudere Mac. Ook als je een nieuwe Mac aanschaft is het wel handig dat je een SSD kiest. Waarom? Omdat, een SSD met opstarten van je Mac velen maler sneller is en ook het opstarten van programma’s is in paar secondes gedaan.

“Ja, maar er zit niet genoeg opslag op een SSD en nu?”

Het is tegenwoordig ook mogelijk om een extra harde schijf erbij te plaatsen in een Mac. Je zou dan eventueel een SSD van 256GB kunnen nemen voor het installeren van programma’s en 1TB HDD voor al je documenten en afbeeldingen etc. Is het een aanrader om over te gaan naar een SSD. Mijn antwoord is JA. Ik ben zelf een gebruiker van SSD en ik zou zelf niet terug gaan naar een oude slome Harde schijf.