Wij helpen organisaties groeien met Apple.
We groeien zelf ook.

Vanaf 1 januari 2023 gaat Macnify verder als Pro Warehouse.

prowarehouse.nl

Dit is waarom je beter samenwerkt met Microsoft Office 365

Wat levert de meest populaire cloud oplossing Microsoft Office 365 nu precies op? Kostentechnisch gezien veel, want het wordt aangeboden als een Sofware-as-a-Service (SaaS) model. Daarbij betalen bedrijven in een abonnementsvorm op basis van gebruik. Maar de betekenis voor jou, je collega’s en zelfs klanten of toeleveranciers is vele malen groter. Dit zijn zes redenen waarom je beter samenwerkt met Office 365:

1. Werken kan altijd en overal

Wie een werkende internet verbinding heeft kan aan de slag. Iemand die onderweg is heeft toegang tot bedrijfsdocumenten bijvoorbeeld via de smartphone. Het altijd toegang hebben tot belangrijke contactpersonen, e-mail, agenda’s en de informatie die je nodig hebt, zorgt ervoor dat de traditionele negen tot vijf mentaliteit vervaagt. Bedrijven die deze flexibiliteit begrijpen zijn overigens ook interessant voor de jonge generatie die “Het Nieuwe Werken” als iets vanzelfsprekends ziet. Een mooie bijwerking van Office 365.

2. Je weet wanneer iemand beschikbaar is

Niet meer bellen of iemand tijd heeft deel te nemen aan een vergadering, maar gewoon inplannen. Onderlinge kalenders kunnen met Office 365 actief gedeeld worden en maken de kans om sneller samen te komen vele malen groter. Want hoe lang duurt het nu soms om de agenda’s op elkaar af te stemmen? Weg met deze frustratie!

3. Versnelde samenwerkingen, bijvoorbeeld door Microsoft Teams

Ook zo’n hekel aan een overvolle e-mail inbox? Binnen Office 365 kan je beter en vooral sneller met elkaar samenwerken. Door online via chat- en beeldfunctionaliteit met elkaar te vergaderen, via Microsoft Teams. Daarbij krijg je bijvoorbeeld gelijk antwoord op vragen in plaats van dagen te moeten wachten op vragen die je per e-mail gesteld had. Met versnelde business resultaten tot gevolg.

4. Samenwerken in groepen, intern maar ook extern

Zeer belangrijk. Want Nederland telt inmiddels meer dan 1.500.000 ZZP’ers, dus de kans dat jouw bedrijf samenwerkt met een tijdelijk externe collega is groot. Microsoft Office 365 geeft de mogelijkheid om samen te werken in virtuele groepen. Bedrijfsoverstijgend, want als je er goed over nadenkt creëer je eigenlijk even of voor langere tijd een nieuw online bedrijf. Wie weet levert het wel een internationale samenwerking op, waarbij jouw kantoor plotseling deelgenoot is van een ander bedrijf op de wereld.

5. Intelligentie van Office 365 zorgt voor informatie op maat

Datgene ontvangen wat jij nodig hebt voor jouw werkzaamheden? Het kan. Omdat de intelligentie van Office 365 steeds vaker weet naar wat jij zoekt en met wie je samenwerkt, zelfs als dit buiten de organisatie is. Op basis van persoonlijke search data krijg je steeds betere zoekresultaten, die voor jou persoonlijk op maat zijn. Kijk maar eens naar Microsoft Search en ervaar dat het lange zoeken binnenkort afgelopen is. Intelligente zoekfunctionaliteiten van Office 365 komen namelijk overal beschikbaar.

6. Altijd toegang tot bedrijfsgegevens

Beter samenwerken heeft ook te maken met het hebben van inzicht in informatie die zou kunnen verdwijnen. Zo is het heel eenvoudig om in Office 365 iemands e-mailbox over te zetten. Zodat bij het ontbinden van een arbeidsovereenkomst belangrijke bedrijfsgegevens wel bewaard blijven. Deze controle is van groot belang, want steeds vaker worden offertes, contracten en aanvullende afspraken via e-mail verzonden.

Ook zin in (nog) beter samenwerken?

Neem hier contact met ons op. We delen graag onze ervaringen over Office 365 en helpen je om optimaal te profiteren van de steeds groter wordende voordelen.