Wij helpen organisaties groeien met Apple.
We groeien zelf ook.

Vanaf 1 januari 2023 gaat Macnify verder als Pro Warehouse.

prowarehouse.nl

Dataverdubbelingen vragen om steeds professionelere back-up

“De hoeveelheid data op de wereld verdubbelt elke twee jaar”. Dat was een uitspraak van de bekende professor Robbert Dijkgraaf tijdens het tv-programma DWDD University. Enerzijds betekent dat een grote versnelling in kennisontwikkeling, anderzijds dat de opslag en vooral ook het kunnen gebruiken van data, een serieuze bezigheid is geworden voor elke onderneming. Dan is de NAS een uitstekend alternatief.

Wat is een NAS?

Om bij het begin te beginnen, een NAS is een Network Attached Storage. Het is een intelligente bestandsserver en opslagapparaat waarmee je vanaf het kantoor, onderweg of een thuiswerkplek toegang hebt tot alle data waar je jouw werk mee doet. Alle gegevens staan op één centrale plek opgeslagen. Het is onder andere een prima alternatief voor bedrijven die Mac OS X servers gebruiken.

Er is voor iedere toepassing en omgeving een NAS, waar bij de keuze gelet wordt op opslagcapaciteit, snelheid en uitbreidbaarheid. Een belangrijke term die bij NAS hoort is het aantal bays, namelijk de hoeveelheid harde schijven die je in een NAS kunt plaatsen.

Waarom je een NAS nodig hebt?

Bijvoorbeeld omdat je content creator bent of gebruik maakt van zware mediabestanden. Vanaf een lokale server werk je sneller met dergelijke bestanden en biedt een NAS tevens de mogelijkheid om bestanden uit de Cloud te back-uppen. Je slaat dus feitelijk twee vliegen in één klap.

De voordelen van een NAS

Het interessante van een NAS, bijvoorbeeld van het merk Synology, is dat het meerdere uitdagingen oplost. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

  • Een NAS is uitstekend als back-up tool. In deze eerdere blog beschreven we al dat back-up in Cloud omgevingen, zoals Microsoft Office 365 of Google G Suite, helemaal niet zo vanzelfsprekend is. De NAS kan verbinding maken met de Cloud omgeving en zorgen voor de dagelijkse back-up op locatie. Het geeft een zeker gevoel, want je gegevens blijven veilig binnen je bedrijf.
  • Een NAS is prima te gebruiken als grafisch opslagapparaat. Veel van onze klanten werken in grafische Apple georiënteerde omgevingen die te maken hebben met steeds groter wordende zware bestanden. Al deze video’s, foto’s en ontwerpen moeten wel makkelijk online en in het netwerk deelbaar blijven.
  • Een NAS biedt één centrale plek waar je toegang biedt aan geautoriseerde collega’s. Dat is anders dan een externe harde schijf die is volgeraakt en je aan jouw persoonlijke laptop, MacBook of PC gekoppeld hebt. Het biedt je dus veel meer flexibiliteit om met de te verwachte dataverdubbelingen om te gaan!

Voor wie is een NAS?

Eigenlijk voor ieder bedrijf. De motieven kunnen verschillend zijn. We verkopen Synology NAS apparaten aan bijvoorbeeld advocatenkantoren voor een veilige opslag. Voor een mediabedrijf zal het gaan om het versnellen van de onderlinge samenwerking en voor een handelsonderneming is de NAS een prima tool om vanaf de locatie bij de klant de bedrijfscontent te laten zien vanaf de smartphone.

Dataverdubbelingen onder controle krijgen?

Neem hier contact met ons op. We adviseren graag welke Synology NAS server voor jouw bedrijf de juiste oplossing is.