Wij helpen organisaties groeien met Apple.
We groeien zelf ook.

Vanaf 1 januari 2023 gaat Macnify verder als Pro Warehouse.

prowarehouse.nl

4 redenen waarom video conferencing onmisbaar is

Geïnspireerd door mijn bezoek aan de ISE beurs* in de RAI te Amsterdam besloot ik om eens een aantal logische redenen op te schrijven waarom elk bedrijf zou moeten investeren in video conferencing. Dit zijn er alvast vier en laat ik met een heel actueel onderwerp beginnen:

Reden 1: Groen vergaderen

Februari 2019, het is de maand waarin studenten over de hele wereld staken voor een beter klimaat. Of je het nu wel of niet eens bent met deze beslissing, je zal het met mij eens zijn dat video conferencing een hoop onnodige brandstofkosten, dus CO2 uitstoot, bespaart. Je zou zelfs zover kunnen gaan dat bedrijven die ‘groen vergaderen’ faciliteren interessanter zijn voor de nieuwe generatie om voor te gaan werken.

Reden 2: Flexibel, tijdbesparend en passend bij de moderne, snelle tijd

Samenwerken doen we allang niet alleen meer met collega’s, maar steeds vaker in de Cloud met klanten, businesspartners of ZZP’ers. Video conferencing is een flexibele snelle manier om elkaar in korte tijd toch te kunnen treffen en bijvoorbeeld samen een project te bespreken. Want de agenda’s op elkaar krijgen voor een persoonlijke ontmoeting wordt in onze ‘druk-druk-druk’ maatschappij steeds uitdagender. Video conferencing werkt dus versnellend om belangrijke zaken met elkaar te bespreken.

Reden 3: De ‘kers op de taart’ met betrekking tot andere investeringen

Wat mij het meeste is opgevallen tijdens de beurs? Dat de video conferencing hardware van Logitech, het merk dat Macnify bij voorkeur levert, zo enorm goed integreert met Microsoft Teams, Google Hangouts of ZOOM. De vergadersoftware is vaak al aanwezig, maar er zijn genoeg situaties waarbij er nog onvoldoende gebruik gemaakt wordt van professionele Audio Visuele middelen.

Reden 4: Videoconferencing is eenvoudiger dan ooit

De tijd dat je nog gespannen de vergaderkamer inliep, waarbij je niet zeker wist of de online vergadering vanwege de techniek wel door kon gaan, is gelukkig voorbij. Er zijn namelijk eenvoudige tools beschikbaar om het vergaderen nog eenvoudiger te maken. Logitech liet bijvoorbeeld “TAP” zien. Het is een touchscreen met een display waar je vergaderingen opzet en met één klik de juiste deelnemers uitnodigt. Deze nieuwe functionaliteit is via een mini computer gelinked met Microsoft Teams. “Logitech is logisch!” Dat was voor mij de eindconclusie tijdens mijn bezoek aan de ISE beurs.

Alles-in-één voor online vergaderen

Natuurlijk is video conferencing afhankelijk van het netwerk en goed internet. Maar ook van applicaties zoals bijvoorbeeld ZOOM en professionele TV monitoren die met deze applicaties integreren. Dat totaalpakket leveren we met plezier, inclusief implementatie en de benodigde training.

Meer weten?

Je kunt mij bereiken op telefoonnummer 020 – 894 6337 of neem hier contact met ons op.

Tom Verdouw – Back Office Manager

*ISE, Integrated Systems Europe is 's werelds grootste tentoonstelling voor professionals in AV- en systeemintegratie.